KookKunstenaars

is ons nieuwe kinder kook-project vanuit een Gezonde start speciaal voor kinderen in de BSO leeftijd. In september starten we met het opleiden van collega’s die graag BSO kinderen stimuleren een gezond eetpatroon aan te leren.
Beide trainingen worden intern gegeven door onze pedagogisch beleidsmedewerker en P&O adviseur; beiden geschoold in het geven en ontwikkelen van trainingen.

Een Kookkunstenaar dat ben je niet zomaar……
Dat ben pas als bij ons de kooklessen hebt gevolgd. Wij bieden workshops aan op diverse basisscholen aan kinderen vanaf groep 4 kookschrift. En niet alleen maar Hollandse pot. Nee ook de buitenlandse keuken komt ruimschoots aan bod.  Doe ook mee en verras vrienden en familie met jouw eigen kookkunsten!

In acht weken leer je de heerlijkste gerechten te bereiden en leer je van alles over gezonde maaltijden, de schijf van vijf, kan je etiketten lezen en weet je hoe je met verschillende smaken en specerijen een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel zet!

Een gezonde start bij Villa Kakelbont Kinderopvang B.V.

Meer dan anders zijn we ons bewust van het belang van gezond leven. Dit geldt ook voor ‘onze’ kinderen.
Hoe eerder we kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter.  De kinderen hebben daar de rest van hun leven profijt van. Onze kinderopvang is een belangrijke plek om jonge kinderen een gezonde start te geven, waarbij ze genoeg bewegen, gezond eten en voldoende slapen. Binnen onze organisatie groeien kinderen op in gezond en ook een ‘pedagogisch gezond klimaat’  dat warmte, geborgenheid en voldoende uitdaging biedt.

Villa Kakelbont Kinderopvang B.V. heeft zich aangesloten bij het programma Gezond Kinderopvang van het ministerie van VWS en SZW, waarin landelijke kennis- en onderzoeksinistituten samenwerken.

Scholing  ‘Een gezonde start’ voor onze pedagogisch medewerkers
In september 2022 zijn wij gestart met het trainen van onze pedagogisch medewerkers zodat zij samen met u als ouder/verzorger en de kinderen een gezonde en actieve omgeving kunnen bieden en zelf het gezonde voorbeeld geven.

Wil jij dit ook ?

Zit je dit nu te lezen en denk je… JA  dat wil ik ook?
zit je op een basisschool of werk je als leerkracht? vraag er naar bij jouw school .
Wij komen graag onze kunsten vertonen en jou leren hoe je snel, veilig en gezond iets heel lekkers op tafel kan zetten!
Neem snel contact met ons op!