Onze Peuteropvang:

Over peuteropvang

Spelenderwijs naar zelfstandigheid

In een gezellig en knusse ruimte met eigen toegang speelt een klein groepje peuters samen en leren zelfstandigheid ontwikkelen. We lezen en zingen en bereiden de peuters voor op school.
Twee ochtend per week begeleiden wij uw peuter spelenderwijs richting zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Hoe fijn is het als je kind rustig en gemakkelijk doorstroomt naar de eerste kleuterklas waar hij/zij de school, de juf én de kinderen al kent?

Omdat de peuteropvang in school wordt gehuisvest is de stap naar de kleuterklas maar klein. Bovendien kennen de peuters de kleuterjuf en de kleuters al omdat wij regelmatig kennismaken en de oudste peuters af en toe wennen in de kleuterklas.

Twee ochtenden per week opvang kan al vanaf €10,00 pr mnd.
Als u werkt, een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgt en de eventuele partner ook, dan vraagt u kinderopvangtoeslag aan bij de belastingdienst. Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kunt u in aanmerking komen voor een gemeentelijke subsidie. Afhankelijk van uw gezamenlijk toetsingsinkomen, ontvangt u een gemeentelijke subsidie voor maximaal 2 dagdelen peuteropvang.

Klik hierboven op de button van de vestiging van uw keuze, daar vind u alle informatie over de opvang, de kosten en hoe u dit regelt

Over VE- peuteropvang

Een goede start op school is belangrijk voor later

Om ieder kind een kans te geven op een goede start mogen sommige kinderen vanaf twee-en-half jaar voorschoolse educatie volgen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer kinderen niet goed Nederlands spreken of extra hulp nodig hebben.

Voorschoolse Educatie (V.E.) is een combinatie van een peuteropvang met doorlopende programma’s richting de kleuterklassen. De activiteiten zijn gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van uw kind. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod: taal, denken, lichamelijke ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling.
Voorschoolse Educatie is bedoeld voor peuters van twee-en-half tot vier jaar. Zij krijgen extra begeleiding op de peuteropvang. Je kind gaat minimaal 16 uur per week naar de peuteropvang.