FAQ items aan het laden...

Bewezen betere kwaliteit

Omdat wij dagelijks met jonge kinderen werken vinden wij het belangrijk een goed voorbeeld te zijn in gedrag, communicatie, gezonde voeding in een gezonde omgeving. Dit doen wij door een continu proces waarin wij ons houden aan richtlijnen in interactie met de kinderen.
De interactie met de kinderen op groeps- en individueel niveau zorgt er voor dat de sfeer in onze centra op een positieve manier wordt beïnvloed en nog steeds verbetert.  Metingen die zijn gedaan door wetenschappers van Universiteit Utrecht, die bij aanvang van het project al positief werd beoordeeld zijn steeds beter geworden.

Gezonde maaltijden en snacks dragen daar aan bij.
Samen lekker smullen van echt eten. We maken gezonde hapjes, verse en warme maaltijden en salades en als we gaan drinken gebruiken wij gezonde varianten.  Daarna gaan wij gezamenlijk aan tafel waar ze samen eten, lachen, zingen en met elkaar praten.  Ook daar geven wij het voorbeeld. Hoe praat je met elkaar, wat zeg je wel en wat zeg je niet en hoe laat je weten dat iets je verdrietig of juist blij maakt of dat je iets niet leuk vindt?

Schone lucht vinden wij vanzelfsprekend. 
Regelmatig staat er een raam of een deur open. Frisse lucht is gezond. We gaan naar buiten om te spelen in onze tuin.  Er zijn veel planten, kruiden, water en ruimte in onze tuin, zelfs een moestuin waar de kinderen leren dat je plantjes kan verzorgen en dat daar heerlijk fruit en groenten kunnen groeien. Veel ruimte om te ontdekken en te leren in een Gezonde Omgeving want goed voorbeeld doet volgen!

Overal om ons heen zien we het gebeuren.

Steeds meer plekken worden rookvrij. En sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht.
Iedereen wil dat kinderen spelen, maar ook slapen in een gezonde en veilige omgeving. Een rookvrije kinderopvang hoort daarbij.
Dat vinden wij vanzelfsprekend.  In en rond al onze vestigingen geldt daarom ook een rookverbod.  Juist omdat wij het zo vanzelfsprekend vinden, vinden wij het niet zo nodig om dit met bordjes op de gevel kenbaar te maken. Misschien vindt u het wel interessant om er over te lezen.  Een Gezonde Omgeving voor kinderen die groeien en ontwikkelen tot volwassenen van de toekomst!

Beschermen tegen rook
Wist je dat in rookresten die achterblijven in haren en kleding, op de huid of in meubels ook schadelijke stoffen zitten?  Dit heet 3-dehands rook. Als je kinderen optilt, tegen je aan houdt of op schoot neemt als je hebt gerookt, ademen kinderen deze stoffen in.
Met een geheel rookvrije kinderopvang geven wij de kinderen het goede voorbeeld en voorkomen wij schadelijke meeroken en de overdracht van 3-dehands rook.